Press "Enter" to skip to content

Интересни сватбени традиции в Япония и Китай

В нашето съвремие да се ожениш за човек от различна раса е напълно нормално

Въпреки това, тъй като културите са толкова различни, това може да доведе до няколко културни шока. Един от най-известните културни шокове, когато говорим за Япония и Китай, е когато става дума за брак.

Има някои неща в японския и китайския брак, които не са често срещани в други култури. За да хвърлим малко светлина по въпроса, особено за тези, които искат да се бракосъчетаят с някой, който живее в Япония или Китай, ще разгледаме най-важни факта за японската и китайска брачна култура!

Япония

Да се омъжиш за японец е много сложно ако не сте родени в Страната на изгряващото слънце. За японците понятието изневяра не съществува. Наличието на любовници е естествена част от живота. Но те практически никога не напускат съпругите си и винаги спазват строга субординация: тоест съпругата е спътница в живота, а любовницата е временно явление.

Ако много ви се иска да станете съпруга на японец, най-добре е да изберете скромен делови костюм. Не бива да вземате пример от безумно обличащите се девойки от токийския район „Харадзюку“, защото добрите младежи не се женят за девойки от „Харадзюку“ – не е прилично.

Въпреки че Япония е много модернизирана, обичаят на уредените бракове все още се случва. Понякога първият ден, в който срещате някого, е и когато той стане ваш законен съпруг или съпруга. Родителите ви могат да изберат жена за вас, въпреки че вие ​​определено сте в състояние и сам да изберете такава за себе си.

Китай

В Китай на първа среща мъжът идва с най-добрия си приятел, за да може той цяла вечер да го хвали колко е умен и добър. Любопитното е, че най-често сметката плаща именно приятелят. Мъжете в Китай по принцип са много щедри и винаги плащат цялата сметка, при това незабелязано за спътницата си.

Разговарят шумно, шегуват се, затова определят срещите си в ресторанти и кафенета. След вечеря мъжът винаги изпраща дамата си до дома й.

Удивителен факт е, че често се случва китаецът, идвайки на гости при своята приятелка, да започне да носи в дома й свои лични вещи – четка за зъби, кърпа, дрехи, компютъра си… Без да иска разрешение и без да обяснява намеренията си. При това отношенията им могат да са в начален стадий, а за интимност и дума да не е ставало! Това не означава, че вече е направил своя избор и вие сте дама на сърцето му. Още утре той може да изчезне завинаги, като остави вещите си в дома ви. Но ако е настроен сериозно, по-добър съпруг от китаеца няма да намерите. Процентът на разводите в тази страна е крайно нисък.

Източник: www.inspiredbride.net

Leave a Reply

%d bloggers like this: