Press "Enter" to skip to content

Какво помага на самотните да открият любовта?

Най-романтичният и нежен символ във фън-шуй е двойката патици мандаринки

Те привличат благополучието и късмета, символизират съпружеската вярност и любов. Техните фигурки укрепват семейните отношения, разпалват чувствата, помагат на самотните да открият своята половинка. За да действат с най-голяма сила, те трябва да бъдат поставени в спалнята, близо до съпружеското легло. Не е достатъчно обаче просто да си купите от китайски магазин фигурките.

За да работи вашият талисман, трябва да го поставите там, където ще му обръщате внимание.

Идеално място за двойката мандаринки е в съседство с аквариум или с любимо стайно растение. Добре е съпрузите вечер да слагат венчалните си халки близо до талисмана. Може да си купите патици с вдлъбнатина на гърба, направена специално за да се оставят вътре пръстените. А ако не ги сваляте, докато спите, то сложете до патиците предмет, с който асоциирате любовното чувство и безоблачните отношения между партньорите.

Действието на талисмана може да се засили още повече, ако в дома има картина, снимка, фототапет с изображение на мандаринки. Някои хора вярват, че ако носят малка тяхна снимка в портмонето или в чантата си, ще сбъднат най-съкровените си мечти. Този талисман би могъл да е от полза на девойките, които все още си мечтаят да срещнат своя принц. Най-добре е мандаринките да са изработени от натурален или полускъпоценен камък, от метал или от оцветено дърво. Фигурките трябва да са чифт и никога само една.

Името на мандаринката идва от административна длъжност в средновековен Китай, чиито изпълнители се обличали пищно и многоцветно. И у нас тази патица се среща в диво състояние, но е рядък за наблюдение вид. Красиво оцветен е само мъжкият паток, докато женската е със скромно кафеникаво оперение. Талисманите обаче са обагрени само в типичните за мъжкия цветове, пише вестник „Всичко за семейството“

Leave a Reply

%d bloggers like this: