Press "Enter" to skip to content

В Япония избелват лицето и заздравяват косата с глина

Благодарение на уникалния състав и способността й да абсорбира токсините, глината се използва в козметиката -скрабове, маски, шампоани, и в СПА центровете за антицелулитни обвивания. Има различни видове, но най-полезни са бяла, зелена, червена, синя. Те съдържат жизненоважни елементи – желязо, магнезий, алуминий и се използват не само като козметични продукти, а и в медицината. Имат почистващо, антисептично, стимулиращо и противовъзпалително действие. Пастите за зъби също съдържат в малки количества бяла глина.

Бялата глина (каолин) е най-популярна. Препоръчва се за тънка, мазна и смесена кожа. Тя абсорбира себума, отстранява мазния блясък, тушира възпаленията и има избелващо действие. Богата на цинк и магнезий, действа заздравяващо на изтощената коса.

Червената възвръща младостта на чувствителната кожа. Маските, богати на желязо, подхранват клетките с живителен кислород, подобряват кръвообращението. Премахва сърбежите и раздразненията, изчиства „звездичките“ по лицето (купероза).

Зелената се използва за лечение на скалпа и е изпитано средство в борбата със себореята. Маските, богати на цинк, сребро, калций и мед, тушират пъпки и акне, отстраняват пърхота. Подходяща е за мазна кожа на лицето – свива разширените пори, тонизира и регенерира клетките, забавя процеса на стареене и заглажда бръчиците.

Синята също активира кръвообращението и е прекрасно противовъзпалително средство, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: