Press "Enter" to skip to content

Източната медицина препоръчва ето тези вълшебни рецепти с глина

Преди да използвате глината, я поставете на открито, за да глътне доза природна енергия

Почистваща маска: Разтворете синя глина (от аптеката) в топла вода, за да получите кашичка. Нанесете я на лицето, заобикаляйки очите. Като изсъхне, измийте с топла вода. Намажете с хранителен крем.

Избелваща: Смесете по 2 супени лъжици каолин и талк, прибавете 4 с.л. затоплено прясно мляко. Разбъркайте и нанесете тънък слой върху лицето. След 15 минути изплакнете с топла вода.

Подмладяваща: Залейте 2-3 с.л. червена глина с хладка вода, добавете жълтък, няколко капки зехтин и пресен лимонов сок. Нанесете сместа на лицето за 15 минути и измийте. След това нанесете хидратиращ крем.

Тонизираща: Разтворете 4 с.л. бяла глина в чай от лайка, докато получите каша. Добавете 1 ч.л. масло от пшенични кълнове и 3 капки портокалово масло. Нанесете маската и когато изсъхне, измийте.

За здрава коса: Залейте 50 г бяла глина със затоплена вода, прибавете 2 с.л. ябълков оцет. Нанесете маската и след 15 минути изплакнете само с хладка вода.

За да подсилите ефекта от козметичните маски, можете да смесвате различни типове глина. При това е важно да ползвате онези видове, които са подходящи за вашата кожа.

Маската се забърква сутрин от 2 с.л. чист зехтин и 2 счукани скилидки чесън, съветва козметичката Тайра от страниците на вестник „Всичко за семейството“. Оставя се да престои до вечерта. Втрива се в кожата на главата с енергични движения. Косата се прибира в шапка за баня. След два часа се измива с топла вода и яйчен шампоан.

Leave a Reply

%d bloggers like this: