Press "Enter" to skip to content

Как да повишите енергийния потенциал?

За съхраняване бодростта на духа и яснотата на мислите е полезно сутрин на гладно да се пие чаша топла картофена отвара

На всеки 2 часа се приемат по 2 с.л. пресен сок от грозде или 8-10 зърна от плода. А за обяд пригответе десерт от 1 чаша горещо мляко, яйчен жълтък и захар на вкус.

При упадък на силите е ефективен точковият масаж. Стиснете малкото кутре на дясната си ръка с палеца и показалеца на лявата. С върха на палеца силно масажирайте средната фаланга на кутрето. Ако след няколко минути умората не е отстъпила, повтаряйте масажа периодично в течение на час.

Обилният обяд не ободрява

Напротив, кръвта се устремява към стомаха и по-скоро усещаме слабост. В такъв случай можете 5-6 пъти на ден да хапвате на малки порции с акцент на плодовете и зеленчуците. Витамините и микроелементите в тях ни зареждат с бодрост и енергия.

Здравословният сън е 8 – 9 часа на денонощие, но не повече. Специалистите отнасят твърде дългия сън към т.нар. астеногенни фактори, усилващи вялостта и апатията. Особено често този механизъм сработва при совите (хората, които са по-активни вечер). За да се ободрите на сутринта, се препоръчва контрастен душ.

Цял ден сте били на крак? Нищо чудно, че общата умора се усилва

За човек, изпълнен със сила и енергия, е характерна леката, стремителна походка. А когато сме уморени, сме подложени на т.нар. синдром на уморените крака (СУК). Той е характерен за една пета от американците.

В такива случаи можете да се възползвате от следния съвет. Пригответе топла вана за краката с шепа морска или обикновена готварска сол (подръжте в нея краката 15 минути). Редувайте солните процедури с билкови настойки. Добавете във водата 5-10 капки евкалиптово масло или настойка, приготвена по следната рецепта. Вземете поравно цветове от лайка, листа от сена (касия), коприва и живовлек. Сварете в чаша вода 1 с.л. от сместа и оставете да кисне 15 минути. След това прецедете и излейте във водата, в която ще потопите краката.

Източник: ayzdorov.ru

Leave a Reply

%d bloggers like this: