Press "Enter" to skip to content

Кармата определя и взаимоотношенията в рода

Всеки земен човек носи в себе си двойна карма: едната е нашият собствен списък с добри и не чак толкова добри дела; другата е кармата на рода ни

 

карма

Ние сме дошли на този свят неслучайно, а по космически закони, които не ни е дадено да разберем докрай.

Както пише Ел Тат в книгата си „Преодоляване на кармата“: „Космосът е заинтересуван от нас, от нашия живот и успехите ни. Живеейки в материалния свят, ние извършваме важна за човечеството и за цялата Вселена работа. Натрупвайки енергията на своята душа, ние не само преобразуваме пространството около себе си, но и работим за генетичната програма на родовите структури на човечеството. Ние сме частичка от цялото общество на планетата Земя, затова от състоянието на душата ни зависи състоянието на цялото общество като цяло. Процесът на нашето лично духовно развитие в същото време е влагане на енергията за благоприятно развитие, еволюционно пробуждане на душата и разума на цялото човечество. Прекият и непосредствен израз на това е, че ние „изчистваме“ кармата на своя род. Тоест сме задължени (по рождение) да решаваме проблемите на цялото си семейство, да помагаме на роднини, да натрупваме положителна енергия за рода, освобождаваща последващите поколения от родови болести и кармични проблеми.

Родът, в който сме дошли, взаимодейства с нас различно. На едни той е даден като охранител – пази ги от проблеми, помага им в житейския път, насочва ги и в трудна минута им дава сили. Значи с нещо са заслужили такава подкрепа! Тези корени трябва да се съхраняват, да се предават по наследство, да се умножават традициите.

На други родът е даден като изпитание. В преодоляването на родовите проблеми, а понякога и на проклятията, които тегнат над него, укрепва душата, закалява се, набира сили и по този начин изчиства корените, тъй като самият човек е частица от рода. Преодолявайки негативи у себе си, той изчиства рода като цяло.

Но има хора, които много малко зависят от кармата на своя род. Очевидно защото те имат много сериозна лична задача и нелеко житейско предназначение според собствената си карма. Такива хора рано напускат родителския дом, заминават далеч, бързо стават самостоятелни и независими и поддържат много слаба връзка с роднините си. В много случаи те имат труден житейски път и обикновено извършват големи дела…“, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: