Press "Enter" to skip to content

Може ли алтернативната медицина да се справи с болките в гърба?

Понякога болката в гърба е мистерия, но не за всички

Запознатите с традиционната китайска медицина лекуват болките в гърба по различен начин. Когато западните лекари виждат твърд нерв, лечителите, които владеят тайните на китайската традиционна медицина виждат потока от енергия (чи), който е нарушен. Пак според тях обструкцията може да видима или невидим.

Китайският медик понякога може да облекчи болките в гърба чрез коригиране на прешлен и временно освобождаване на потока на Чи. Но корекцията не коригира основата на нетипичното Чи.

Акупунктуристът и китайският лечител с билки често се справят много по-успешно с болките в гърба от традиционната медицина. Това е така, защото китайската медицина си поставя за задача да разбере какво влияе на енергията Чи. Чи се влияе от ума и материята и Чи ще окаже влияние върху духа. Тази енергия ще се обърне в положителна и ще се справи със заболяването.

Тук ще обясним защо според китайската традиционна медицина се появява болката в гърба. Тя се дължи на свободния поток на енергията чи и/или кръвта. Когато Чи и кръвта текат свободно, няма болка. Поради това е важно да се запази нашата енергия Чи и кръвта в състояние, в което те могат да се движат свободно защото това е гаранция за оптимално нашето здраве и благополучие.

Leave a Reply

%d bloggers like this: