Press "Enter" to skip to content

Маслото от жожоба е най-доброто антибактериално средство от Природата

Маслото от жожоба се използва от източната медицина в продължение на векове

Маслото от жожоба има приложение най-вече за запазване на младостта и красотата на кожата и косата. От статията ще разберете защо маслото от жожоба е полезно и как да го използвате в ежедневната грижа.

Жожоба вирее из пустинните местности на Азия и Северна Америка. То не само оцелява в суровия, пустинен климат, който може да убие повечето живи същества на нашата планета, но също така изненадващо дава питателни ядки, които имат много ползи за здравето. Естествено, не трябва да ги добавяте към храната, но маслото от тези ядки може да използвате в ежедневните си ритуали за грижа за кожата и косата.

Достатъчно нежно е, за да се използва като масло-носител за смесване с други етерични масла. Но може да го използвате и самостоятелно. Много жени използват маслото от жожоба като част от рутинната си грижа за кожата, тялото и косата. И има основателни причини за това. Освен дълговековната история на употреба, налице са и много научни доказателства в подкрепа на ползите от чистото масло от жожоба за лечение на кожата и косата.

Маслото от жожоба е отлична хидратираща съставка

Заради това козметичните марки най-често го използват за създаване на подхранващи и овлажняващи кремове, червила и маски за коса. Маслото, независимо дали е чисто или използвано в продукти за красота, покрива кожата ви със защитна бариерен филм, за да се предотврати загубата на влага. Използването на масло от жожоба върху лицето може да помогне за предотвратяване образуването на бактериални инфекции и акне. Когато прилагате маски за коса с този продукт или чисто масло от жожоба върху косата си, това ще помогне за предотвратяване появата на пърхот.

Действа антибактериално

Продуктът има антимикробни и противогъбични свойства. Въпреки че лабораторните изследвания показват, че маслото от жожоба не убива всички видове бактерии или гъбички, то добре се справя с онези бактерии и гъбички, които могат да причинят салмонела, инфекция с E. coli и кандидоза. Всъщност, жожоба под формата на масло ще ви предпази от сериозни кожни проблеми.

Естествен антиоксидант

Маслото от жожоба съдържа естествени форми на витамин Е. Този витамин действа като антиоксидант върху кожата и косата, което означава, че помага на клетките да се борят с оксидативния стрес, причинен от ежедневното излагане на замърсители и други токсини.

В състава му влизат ценни аминокиселини, мастни киселини, витамин Е.

Един от главните му компоненти е колагенът

Маслото от жожоба е с гъста консистенция. Много бързо прониква в кожата на скалпа, без да създава ефект на лепкавост
и да омазнява корените.

Ценното е, че маслото от жожоба обгръща всеки косъм с невидима обвивка, която го пази от вредните външни въздействия. Хидратира в дълбочина. Укрепва корените, предпазва от цепене на връхчетата. Бори се с увреждания от често боядисване и прекомерна употреба на стилизиращи уреди.

Източник: bhub.com.ua

Leave a Reply

%d bloggers like this: