Press "Enter" to skip to content

Пречистване по време на бременност

Пречистването по време на бременност крие рискове

По време на детоксикация в организма се отделят токсини, които чрез кръвоносната система попадат в плода, затова повечето процедури за пречистване не се препоръчват през деветте месеца. Всички практики, свързани с прекалено гладуване, пречистване на черния дроб или бъбреците е добре да се оставят за след раждането и кърменето.

Няколко дни на сокове не могат да ви навредят

Това е грешно схващане. Прясно изцедените сокове е добре да присъстват в менюто на всяка жена, която очаква дете, защото те я зареждат с полезни витамини. Те обаче трябва да го допълват, а не да представляват единствената ви храна за деня. Диета само на сокове крие рискове, защото може да доведе до киселини, отпадналост и световъртеж.

Може да ограничите месото

Да, така е. Факт е, че има много майки вегетарианки, които без проблем износват и раждат здрави бебета. Така че ако не желаете да консумирате месо, докато сте бременна, може да го направите. Единственото условие е да нямате анемия и да си правите кръвни изследвания на всеки два месеца, за да следите да не развиете. Важно е също да консумирате много храни, богати на желязо, като спанак, зеле, червено цвекло и бобови култури, пише списание „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: