Press "Enter" to skip to content

Рейки – източната практика, която лекува тялото и освобождава душата

Познат още в древността, този метод на лечение е систематизиран от японския монах Микао Усуи през XIX век

рейки

Той преоткрива древните практики и започва да насърчава практикуването им.

А те всъщност не са никак трудни за използване. Началото се полага с т.нар. инициация, при която ученикът се „настройва на честотата на енергията“ Всъщност ритуалът не трае повече от час и не представлява нещо особено във физически аспект. Ученикът е седнал с длани, обърнати нагоре. Учителя почти не го докосва, но извършва настройващи ритуали. Практикуващите вярват, че рейкимастерът (както се наричат учителите) изчиства аурата им, активира и балансира чакрите им и след това вече енергията тече свободно през тялото им. Смята се също, че самият сеанс е лечение, защото след като се балансира енергията в организма, тялото започва да се самолекува.

Разбира се, не всеки е необходимо да става практикуващ, може просто да посещава лечител, ако има проблеми. Посветените твърдят, че десет сеанса са достатъчни, за да се предотвратят здравословни проблеми като мигрени, стомашни неразположения, болезнен цикъл, страхова невроза, безсъние. Те обаче са категорични, че винаги е по-добре човек да е иницииран (настроен на честотата на енергията), защото така лечението се извършва по-бързо, но и най-вече защото всеки може да се лекува сам. Самите лечебни сеанси не продължават повече от час и се състоят просто в полагане на длани върху различни части на тялото – очите, тила, ушите, гърлото, слънчевия сплит, стомаха, коленете и т.н. Учителите твърдят, че ако сами усвоите рейки, може просто вечер, като си легнете, или сутрин, като се събудите, да отделяте по половин час, за да се „зареждате“.

По-високите степени в рейки се усвояват по-трудно, но и дават повече сили – при втора степен се използват символи за защита, лечение, привличане на благоденствие. А третата степен е само за наистина посветените, които сами искат да станат учители.

Затова първата степен е най-широко разпространена и много лесна за усвояване. За нея не се искат някакви специални заложби, освен да вярвате, че лечебната енергия наистина ще ви помогне да подобрите живота си, пише списание „За жената“.

Be First to Comment

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: