Press "Enter" to skip to content

Су Джок: Не разпилявай енергията

Научете се да управлявате собствената си сила

sujock
Първото, което трябва да усвоите, е да се научите да разбирате своите чувства и навреме да ги проявявате. Весело ви е – усмихвайте се, шегувайте се, разказвайте вицове дори и околните да не са в най-радостното си настроение. По-добре е да споделите с тях своята енергия на топлината (помнете, че радостта е топлина), отколкото да се заразите от тях със студ. И още: ако дълго трупате веселие, то при първия удобен случай ще избухнете в неудържим смях, а това вече е прекалено! Неслучайно мъдрите хора казват, че много смях е на сълзи: организмът сякаш уравновесява емоциите, като компенсира едната с другата. След като прекалим с веселието, „прегряваме“ и имаме нужда от „охлаждане“ – доза печал, дори страх.

Втората крачка към успеха е да се научим правилно да изразходваме енергията, да не „стреляме с оръдия по врабчета“. Спомнете си как се държат екзалтираните хора: те посрещат съобщението за лошо време като новина за края на света, а за едно бонбонче благодарят, сякаш са им спасили живота. Прекаляването вреди не само на взаимоотношенията с околните, които трудно понасят тази буря от страсти, но и на самия човек. Всяко събитие го кара да изразходва максимум енергия, в резултат на което той се самоопустошава.

Бурната страст, силният гняв, дълбоката мъка създават дисбаланс в душата и в организма. Колкото по-спокойно реагира човек на събитията, толкова по-голяма хармония ще цари в душата му, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: