Press "Enter" to skip to content

Фън-шуй за офиса и работното място – продължение

БЮРОТО – ЦЕНТЪР НА ВСЕЛЕНАТА
фън Безусловно най-голямо значение има разположението на бюрото. И тук главният съвет е да седите с лице към вратата. Седящият с гръб към вратата се чувства неуверено. Бюрото трябва да се намира колкото може по-далече от входа, за да предлага добра възможност за обзор. Още по-добре е, ако можете да виждате не само входната врата, но и целия кабинет. Ако формата на помещението не позволява на собственика му да седи така, че да вижда входа, добре е да се окачи огледало, което да подобри видимостта.

От векове се е смятало, че масата трябва да е ориентирана към една от посоките на света. Древните са вярвали, че сядайки с лице на север, вие се настройвате за успех в делата. С лице на юг се чувствате свободни и склонни към риск. Ако масата е разположена така, че сте обърнати с лице на изток, това означава, че ще сте динамични и изобретателни. А разположението на бюрото в западно направление ще ви изпълни с нови творчески идеи.

Що се отнася до случаите, когато човек се труди в колектив и няма възможност да постави работното си бюро така, както му се иска, той може да постигне желания ефект, манипулирайки с разцветката на самото бюро или с предметите върху него. Настолна лампа в черен или син цвят ще даде същия ефект като ориентация на бюрото на север, тъй като тези цветове символизират именно тази част на света.

Ако в офиса или в работния си кабинет смятате да приемате посетители, в него обезателно трябва да бъде сформирана т. нар. зона за гости. Тя може да се състои от ъглов или обикновен диван (желателно със заоблени краища) и малка кръгла или овална масичка.

Какви предмети трябва да има на бюрото ви?

В левия ъгъл на стаята или на бюрото можете да поставите малко растение. Но не забравяйте да се грижите за него, защото то е залог за вашето процъфтяване и успех. Ако на първо място стои не кариерата, а отношенията с тези, които обичате, растението може да се постави и отдясно на вас. А онези, които мечтаят за дебел портфейл, могат да сложат на бюрото си парично дърво. Папрата, която отделя отрицателни йони и поддържа баланса в помещението, е подходяща за хората, чийто работен кабинет буквално е „шпикован“ с електроапаратура.

КОМПЮТЪРЪТ -ТЕХНИКА НА БЕЗОПАСНОСТ

Махнете от полезрението си всички кабели. Ако водите дела, свързани с финанси и изчисления, не окачвайте над компютъра си огледало. Ако седите с лице към глуха стена, поставете на нея приятен пейзаж, създаващ усещане за дълбочина и перспектива. Смята се, че е по-добре да имате пред себе си воден пейзаж, а зад гърба си – планински, който да ви дава усещането за надеждна защита.

Компютърът генерира голямо количество енергия с различно качество. Необходимо е този поток да се балансира и да му се даде нужното направление. За целта можете да поставите редом с компютъра парче планински кристал или аметист, който помага да се концентрирате върху решаването на определена задача.

Ако става дума за домашен кабинет, разположете мебелите така, че острите им ъгли да не са насочени към работното ви място. Аквариум, дори и с малък размер, прекрасно балансира енергетиката, снема стреса и отстранява депресията. Поставете го в десния ъгъл на стаята или на бюрото си. Това ще разшири сферата на деловите ви контакти. Броят на рибките в аквариума трябва да е нечетен, а водата -кристално чиста. Трябва да се има предвид, че времето, което изискват грижите за аквариума, е обратно пропорционално на размера му, така че по-големият аквариум ще ви създаде по-малко грижи.

Leave a Reply

%d bloggers like this: