Press "Enter" to skip to content

Ведическата философия разкрива древни тайни

Ведическата философия позволява да се разбират не само духовният, но и физическият свят на човека

Такъв раздел като Аюрведа позволява да се надникне във въпросите на езотеричната медицина, която в течение на стотици години е избавяла от недъзи хиляди болни в различни страни по света. Това не е мистика, а истинска наука, която засега не се поддава на обяснение от официалната наука.

На основата на ведическите култове и представи за езотериката живеят милиони хора на планетата. Мнозина са уникални личности, за които се носят легенди. Една от тези личности е знаменитият Ошо – истинското му име е Бхагван Шри Радж Ниш. В превод от санскрит името Ошо означава „разтворен във водите на океана“.

В началото на 80-те години Бхагван организирал специални групи за всички почитатели на езотериката в САЩ. На лекциите му идвали хиляди хора, което предизвикало негодувание у мнозина от онези, на които учението на Ошо изглеждало чуждо.

Самият гуру живеел в обикновен фургон, но за няколко години фургонът му се превърнал в истински обект за поклонение от страна не само на местните жители (щата Орегон), но и сред много други, специално пристигащи при Ошо. Тълпи хора идвали в оранжеви одежди при учителя, за да получат от него съвет за действие и самопознание.

Ошо бил уверен, че ще се възнесе и след смъртта му през 1990 възникнало т. нар. Ошо-учение, което представлява причудлива смес от много от известните религиозни учения. А въпросът дали Ошо, като последовател на Буда, се е възнесъл, тревожи умовете на привържениците на неговото удивително езотерично учение. Само няколко години след смъртта на Бхагвана книгите му се продават в милионни тиражи, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: