Press "Enter" to skip to content

Езотериката разкрива мистичния свят на Изтока

Езотеричният свят се базира на интеграцията на учението за божественото и човешкото

Много световни религии могат да се смятат за изградени на езотерични закони, когато човек може да получава висше благословение от небесните сили и да ги прилага за позитивни цели. Езотериката учи да разбираш самия себе си и заобикалящия те свят така, че ползата от това да се разпространява върху всички останали хора. В истинските езотерични принципи няма място за негативни култове, с които е съпроводена черната магия. Но далеч не всички го знаят и често погрешно асоциират езотериката с чародейство и процеси, близки до него.

За една от главните книги, съответстващи на разбирането на началната езотерика, могат да се смятат знаменитите индийски Веди.Тази книга и досега е олицетворение на учението за това, как човек може да опознава собствения си вътрешен свят наравно с околния. Тя дава представа за това, какво е човекът и защо идва на този свят.

Размишлявайки над това, как са създадени първите ведически текстове, изследователите правят извода, че първият текст може би се е появил на бял свят преди 3500 години. Той е истински паметник на творчеството на човека, който е прието да се нарича езотерична енциклопедия. Ведите са оригиналната история на човека като кълн на божественото семе на нашата планета; те са прецизен анализ на всичко, което разказва за необходимостта от само-познание на човека.

Leave a Reply

%d bloggers like this: