Press "Enter" to skip to content

В плен на самохипнозата

Знаете ли, че чрез думите получаваме едва 7 процента от информацията, а останалите 93 процента остават неосъзнати?

самохипноза Въпреки това тази информация постоянно постъпва в мозъка ни и ние я възприемаме, без обаче да регистрираме този процес. По какъв начин постъпват тези 93 невербални процента? Това е езикът на тялото и лицето (55%) и на гласовите интонации (38%)…

Всичко това се възприема и обработва на подсъзнателно ниво. Често хората дори не се досещат колко много неща могат да разберат за своя събеседник само като го погледнат, наблюдавайки мимиката му и владеейки способностите за четене на невербалните сигнали на тялото, физиогномиката дава огромно премущество на човека, който може да я използва в живота си.

Често например измаменият интуитивно разбира, че го лъжат, но не може логически да обоснове своите догадки. Причината е, че при появата на съмнения мозъкът приема само удобно за себе си решение – изолира излишната информация. Така постепенно човекът сам се отказва от проблясъците на интуиция, предпочитайки за пореден път да бъде излъган, отколкото да стъпи на хлъзгавата почва на сензорната чувствителност. Естествено, много по-удобно е да възприемеш мнението, че всичко в живота е подчинено на разума, а чувствата и емоциите само изкривяват обективната картина на реалността.

Но всъщност това не е така. От тук произтичат и извечните женски проблеми: известно е, че „жената обича с ушите си“. Тоест тя възприема и има предвид само вербалните сигнали – това, което й казва мъжът. И изпада в самохипноза въз основа на неговите думи, дорисувайки останалото. Тоест, основавайки се само на 7% информация, тя може да даде воля на въображението си. А след това, уви, искрено се възмущава – защо Той се оказа такъв измамник?!

Именно жените обаче са по-открити за възприемане на усещанията и подсъзнателните изблици на интуицията. Именно жените са способни да попиват знания и гъвкаво да се пренастройват на ново възприятие. Затова, мили дами, оставете скепсиса на мъжете, а вие започнете да изучавате физиогномиката. Много от това учение вече ви е известно, просто не осъзнавате своята осведоменост…

Leave a Reply

%d bloggers like this: