Press "Enter" to skip to content

Ето как компютърът съсипва женската красота!

Бръчките около очите неизбежно идват с възрастта, но работата с компютър приближава тази неизбежност

Понеже няма как да се откажем от модерните технологии, трябва да започнем борбата навреме – малко след 20-годишна възраст.

Кожата около очите е тънка поради малкото мастни жлези. От липсата на липиди водата в клетките се изпарява по-динамично и намалява еластичността.

Малко известен факт е, че и излъчването на монитора предизвиква по-интензивно обезводняване. Като прибавим умората и емоцийите, първите бръчки кацат в зоната около очите.

Коя възраст от какви грижи се нуждае? До 16 години околоочната зона е в добро състояние – достатъчно овлажнена и еластична. Ако очите са уморени от четене, наплискай-те се със студена вода. При липса на здравословен сън (от 22 часа до 6) – времето, когато клетките активно се обновяват, се появяват тъмни кръгове. Ще ги премахнете с тампон, напоен в студен чай от лайка или шипка. Изстудена и нарязана на колелца краставица също помага. Между 16-22 години малките дефекти се коригират с почивка, спорт и правилно хранене. Много важно е вечер да почиствате околоочния контур, без да се разтягате кожата.

Във възрастта между 22 и 30 години количеството на хиалуроновата киселина, произведена по естествен път, леко спада. Появяват се първите признаци на дехидратирана кожа -повърхностни фини бръчици. Сутрин и вечер нанасяйте хидратиращ гел за около очите. Подпухване-то на клепачите от недоспиване и умора се неутрализират със студен душ, масаж с кубче лед или студени компреси, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: