Press "Enter" to skip to content

Източни техники гонят болките в гърба

Източната медицина предлага нетрадиционни методи за лечение на болките в гърба

Масажи

Китайският масаж сайонджи е много ефективен. Той включва мануално лечение, известно като опъване, разтягане или отпускане на свития мускул. Този метод помага за деблокиране, освобождаване, наместване на стави и мускули. Най-ефикасен е, когато още не е налице дискова херния, иначе успокоява временно.

Физиотерапия и противовъзпалителни са първото, което неврологът или хирургът ще ви предложат

Медикаментите за пиене и мазане имат ефект, защото успокояват възпалението, но не премахват причината за него. Физиотерапията пък използва перформирани източници на енергия като топлина, вода, електричество, звук, светлина и др. Тя се насочва по особен начин за профилактика или лечение.

Иглотерапия

Забожлане на специални игли в специфични точки на тялото (БАТ), които са разположени по енергийни канали (меридиани). Китайската медицина обяснява ефекта от метода чрез регулиране на енергията Чи, която тече по меридианите и при заболяване се дебалансира. Някои специалисти (невролози) пускат ток по игличките, което е болезнено, но много често премахва болките за дълго време и дори завинаги.

Лазертерапията и лазерпунктурата

Правят се с високотехнологичен апарат. Имат мощен обезболяващ, противовъзпалителен, съдоразширяващ, трофичен и стимулиращ имунната защита ефект. Предпочитани са заради своята безболезненост, асептичност, лесна приложимост.

Най-новото! Озонотерапия – безоперативно лечение, което се състои в инжектиране на озонокислородна смес в паравертебралната мускулатура в зоната на засегнатия диск. Методът се оказва ефективен дори в случаи, при които операция не помага.

Операция – препоръчва се само в крайни случаи. Но когато е направена навреме и се премахне причината, се постига пълно излекуване без остатъчни явления, пише списание „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: