Press "Enter" to skip to content

Знаете ли какво е „славянска йога“?

За да се получи необходимото количество основни „стихийни“ енергии за активен и плодотворен живот, е необходимо три пъти седмично, а още по-добре – всеки ден, да се изпълняват няколко прости упражнения.

Комплексът започва със загрявка – тичане на място с високо повдигнати колене, като постепенно темпото се ускорява. Следва завъртане около оста на един крак по часовниковата стрелка. В края на загрявката цялото тяло се разтърсва, след което се преминава към непосредственото изпълнение на упражненията.

Натрупване на енергията на Земята

Недостигът на енергията на Земята ни кара по цели дни да се търкаляме в леглото поради липса на сили. Това състояние може да се преодолее със следното упражнение.

Застанете изправени боси на пода или върху килима, стъпалата – на ширината на раменете, коленете – леко сгънати, раменете – изправени, малко отпуснати, ръцете – покрай тялото, лактите навън, дланите – паралелно на пода. Позата напомня човек, който се опира на ниска бариера, преди да я прескочи. Очите са затворени. Бавно вдишвате и издишвате силно, като протяжно изпявате „Ин“ и мислено си представяте как през дланите и стъпалата в тялото ви навлиза мощната енергия на земята. Повторете упражнението няколко пъти.

Натрупване на енергията на водата

Енергията на Водата помага да се справите с безсънието, да станете „по-гъвкави“ при решаването на проблемите, да развиете подвижността на ставите.

Стъпалата са на ширината на бедрата, коленете са леко сгънати, тялото е отпуснато, очите са затворени. При издишване изпявате „Пам“. Паралелно няколко пъти бавно присядате и се изправяте, леко извивате цялото тяло, като правите с ръцете гъвкави произволни или „плавателни“ движения.

Когато силно ви измъчва жажда, усещате сухота в устата или е много горещо времето, опитайте да правите това упражнение няколко пъти на ден и скоро нуждата ви от вода ще намалее и жаждата ще премине.

Натрупване на енергията на огъня

Енергията на тази вдъхновител“ на всяко творчество. Тя е необходима, за да решим да започнем нещо ново, да извършим някаква постъпка. Именно вибрациите на Огъня „подхранват“ сексуалните отношения.

Застанете изправени, стъпалата – на ширината на раменете, ръцете – опънати встрани, китките – на нивото на лицето. Бързо разтръскайте раменете, главата, завъртете китките, сякаш танцувате кючек паралелно с което протяжно произнесете „Хел“.

Изпълнението на това упражнение активизира отлично мозъка, сгрява в студеното време и помага бързо да се избавите от простудни заболявания, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: