Press "Enter" to skip to content

Интуицията ни помага да намерим нашата сродна душа – продължение

Интуицията не е вълшебен, мистичен дар, привилегия за избрани, а свойство, притежавано буквално от всеки

сродна душа Въпросът е, че не всеки умее да се възползва от нея.

В зависимост от ситуацията в подсъзнанието се включва един от двата вида интуиция – чувствена или интелектуална. В първия случай отначало се активират усещанията, възприятията, емоциите, паметта, въображението. А във втория – интелектуалният и логическият опит. Ярък пример за чувствената интуиция е творческото вдъхновение на хората на изкуството. А след това, когато творческият процес е задвижен, идва ред на интелектуалната интуиция.

Най-силно интуицията е развита при хората, принадлежащи към въздушните (Близнаци, Везни, Водолей) и водните знаци (Рак, Скорпион, Риби) на зодиака. Независимо от зодията си обаче всеки може да развие своята интуиция. На първо място е важно да се научите да не пренебрегвате внезапните си прозрения и да се вслушвате в предчувствията си, както и да не разрешавате логиката да задуши интуицията ви.

Духовните учители обясняват, че предчувствията също са вид интуиция. Те обаче не предлагат непосредствено решение на проблема, не дават конкретно ръководство за действие, а просто предупреждават: опасно е да се ходи там; това, което се каниш да кажеш, може да ти навреди; тази храна може да предизвика отравяне и т.н. Същото се отнася и за преценката ни за хората – абстрахирайте се от външния вид, общественото положение, обноските и всички критерии, с които борави разумът. Отпуснете се и оставете интуицията да ви подскаже дали човекът срещу вас ви е сродна душа – шансът да сгреши е минимален, пише списание „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: