Press "Enter" to skip to content

„ИН“ и „ЯН“ на вилата

Във фън-шуй има много препоръки за това, къде и как е най-добре да си построите дом. Но ако той вече е налице, едва ли ще можете да промените нещо. Затова пък в прилежащия участък или в градината имате достатъчно свобода на действие.
ин ян

Първият принцип е, че градината не трябва да бъде строго правоъгълна – такава, че всяка част да се вижда още от входа. За съжаление повечето парцели изглеждат именно така. Но това лесно може да се поправи. Вместо права пътечка, която минава през цялата градина и разпилява животворната енергия „ци“, прокарайте извита, засипана с равен слой чакъл, която да напомня ручей и да чезне зад стена от растения.

Важен момент е оградата. Тя може да открива територията за влияние на отрицателните енергии, или – обратно – да я защитава от тях. Обиколете по периметъра целия участък и внимателно погледнете какво се вижда зад оградата на всеки ъгъл. Ако откриете нещо твърдо, режещо погледа – например линиите на телеграфните стълбове, трябва обезателно да се заградите от тях, а върху оградата да е обвита с пълзящи растения.

Впрочем тях можете да посадите покрай оградата, независимо от гледката. Тяхната мека, женска енергекита „ин“ ще уравновесява твърдата, мъжката „ян“-енергия на оградата. Бръшлянът може да смекчи очертанията на сградата и да скрие заострените или ъгловати конструкции.

Leave a Reply

%d bloggers like this: