Press "Enter" to skip to content

Как лекува йогата?

Има няколко вида йога

йога Най-разпространената е хатха-йога. Тя съчетава в себе си както дихателна, така и практиката на асаните. Асаните са специални позиции в йога, които могат да се изпълняват динамично и с минимална загуба на енергия. Основна задача в йогата е изработването на правилно коремно дишане, свойствено за новородените. То способства за пълноценно преразпределение на енергията в организма.

Друг компонент в йогата е медитацията, която се провежда по време на дихателната практика. Основната й задача е установяването на връзка между човешкия мозък и всеки орган в тялото. Тази връзка е ментална – правилното мислене и предаването на положително заредени импулси към органа може да възстанови функциите му.

Подобни практики, като йогата, са предмет на отделна наука за позитивното мислене с прилагането на афирмации. Афирмациите са положителни твърдения, с които човек трябва да започва и да завършва деня си. Изхождайки от методиката за позитивнот мислене, може да сев направи изводът, че всички събития в живота човек създава и контролира лично. Мислите стават материални, те са способни да създават мислеформи,определена поредица от събития в живота на човека. Важно е да сме осъзнати във всеки момент на своето битие. Осъзнаването означава присъствие в момента тук и сега. Отказът от ровене в миналото и тревоги за бъдещето.

Доказан факт е, че с помощта на самопрограмирането човек може да се излекува дори от хронични заболявания. Разбира се, не всеки ще се занимава с йога или цигун, но всеки може да изучи културата на лечение с камъни. Да си даваме положителни настройки всеки ден, също, е по силите ни. Когато получим първите положителни резултати, това ще е мощен тласък към по-нататъшния стремителен интерес към източните практики. Според учените човешкият организъм няма пределна възраст – просто всеки сам избира начина си на живот и така поставя лимит на времето, което ще живее.

Leave a Reply

%d bloggers like this: