Press "Enter" to skip to content

Как хармонизира енергията в мезонет според фън-шуй

Може да направите дома си още по-уютен, като приложите правилата на Фън-шуй

Според китайците, които са създали древното учение за хармонизиране на жизнената енергия Чи, постоянното преминаване от един етаж на друг причинява рязко покачване и спад на жизнената енергия. Затова е препоръчително кътът за хранене да бъде в най-високата част на жилището, а осветлението в най-ниската да е по-силно, отколкото в останалите. Спалнята не бива да се вижда от входната врата, пише вестник „Всичко за семейството“.

В случай че тепърва предстои да монтирате стълбище, трябва да знаете, че според Фън-шуй нечетният брой стъпала носи здраве и сполука. Добре е също стълбището да е отвесно, а не спираловидно, В противен случай има опасност енергията на живеещите в къщата или мезонета да се завихри като тирбушон и това до им докара семейни разправии и здравословни проблеми. Ако все пак стълбището ви е решено по този модерен напоследък начин, може донякъде да коригирате излъчването му, като постоянно осветявате горната му част. Стените срещу него задължително трябва да са в светли цветове.

Модерни напоследък са и оставените на показ тавански греди. Китайците обаче смятат, че те прекъсват естествения поток на жизнената енергия. Особено вредни са в помещенията, в които спите, защото могат да ви докарат кошмари и кавги с любимия. Същото се отнася и до трапезарията – ако масата е точно под голяма греда, често ще се карате на вечеря. Решено ли е все пак жилището ви в този стил, може да окачите аленочервен копринен пискюл на всяка греда, за да поеме отрицателната енергия. Друг, доста по-дискретен вариант е върху всяка от тях да сложите по един планински кристал, пише вестник „Всичко за семейството“.

Неблагоприятно е също да спите под рязко скосен таван, тъй като в най-ниската му част се натрупва твърде много енергия, която може да ви поболее. Сполучлив начин да я разсеете е да окачите камбанка точно на това място.

В случай че живеете под самия покрив на блока и имате тавански прозорци, е желателно те да не са квадратни или правоъгълни, а елипсовидни, кръгли или осмоъгълни. Ако това е невъзможно, може поне да обрамчите традиционните прозорци с бяло или цветно фолио, изрязано в една от трите благоприятни форми, съветва ни популярният женски седмичник.

Leave a Reply

%d bloggers like this: