Press "Enter" to skip to content

Китайската акупунктура помага и на красотата – продължение

Древната китайска техника не само ни прави по-здрави, но и по красиви

Първо с гел молив се фиксират акупунктурните точки за биолифтинг и биодренаж. В тях се инжектира физиологичен разтвор на колагена. Създават се депа от мезококтейла в точките за стимулация. Продължава се с интрадермално инжектиране на дълбочина 1-3 мм, като се набляга на проблемните зони. За отпуснатата кожа под брадичката и торбичките под очите е дълбокото инжектиране, при което се прави депо в подкожната мастна тъкан и още едно депо в дермата, където се намират колагенът и еластинът. Техника за тунелно инжектиране (иглата е под специален наклон и разтворът се вкарва бавно) се прилага само в най-дълбоките бръчки.

Продължителността на терапията е около 30 минути. За да се постигне максимален резултат, е добре да се направят две процедури през първите две седмици, последвани от едно третиране седмично до постигане на траен резултат. Целият курс е 6 терапии за лице.

Колагеновата мезотерапия е подходяща и за жени, и за мъже от 18 до 80 години. Мезотерапията действа и като бариера срещу свободните радикали и забавя стареенето, като намалява бръчките и стяга контура на лицето. Д-р Живкова допълва, че действа чудесно и при белези от акне. Терапията с биоколаген се прави и на тялото, като активира редукцията на мастните депа и изглажда портокаловата кожа, пише вестник „Всичко за дома“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: