Press "Enter" to skip to content

Китайска гимнастика за здрав гръб

Китайските лечители препоръчват редовна гимнастика за здрав гръб

Не е задължително упражненията да са много натоварващи. Важно е да се правят бавно и да имате предвид някои общи правила, които да спазвате, докато полагате грижи за своя гръб.

Според алтернативната медицина редовното раздвижване е много важно, точно толкова важно, колкото и лекарствата, които ще ви изпише лекарят. Не забравяйте да изправяте гърбът при положение, че прекарвате целия си ден обездвижени и на едно място.

Ако болките в гърба се задълбочат, задължително си вземете магнитен колан. С коланът Нанобелт свободното движение и животът без болка са гарантирани.

1. Навеждайте се правилно. Когато трябва да вдигнете от земята нещо тежко, отначало свийте крака в коленете (леко приклекнете) и чак тогава вземете предмета в ръце. При това следете гърбът ви да остава изправен. Не протягайте ръцете прекомерно, така че гръбнакът да се извива, а се постарайте да се доближите максимално до предмета.

2. Когато седите дълго, правете почивки. Ако се налага да останете в седнало положение повече от 20 минути без прекъсване, след това станете прави за 5 минути. Разтъпчете се, разкършете се. Изпънете рамене назад, после ги приведете напред. Стегнете корема и седалището. Опънете ръце нагоре, така че да почувствате, че се издължавате.

3. Разтягайте гръбнака. Всеки ден, когато ви останат няколко свободни минути, изпълнявайте едно просто упражнение, което е много полезно за гръбнака. Закръглете горната част на гърба, отпуснете рамене, поставете брадичката върху гърдите, колкото се може по-надолу. Бройте до 5. След това изправете глава, погледнете пред себе си и извийте гръбнака назад. Бройте до 5. Изпълнете 5-6 пъти през деня.

Leave a Reply

%d bloggers like this: