Press "Enter" to skip to content

Китайски масаж с бамбукови пръчки докарва рая на земята

Модерният ритъм на живот, генериращ постоянен стрес, който пък е виновен за стареенето, амбицира специалистите да обърнат поглед към философията на Древния Китай и методите на традиционната източна медицина. Отскоро модерен е масажът „Tian Di Bamboo“, в превод „Рай на земята“. Терапията е антицелулитна с холистичен (от гр. holos – цялостен) ефект.

Според древната медицина тялото, умът и духът са едно цяло, а основната движеща сила е енергията, която трябва да е в баланс. Но защо с бамбукови пръчки? „Бамбукът е символ на източната философия. Древните народи вярвали, че има уникална енергия, която помага на духа да постигне мир и хармония“, обяснява масажистката Симона Георгиева, завършила престижното училище по козметика „Селверт“.

За масажа се използват холистичен гел, ароматни цветя – екстракт от черешов цвят (хидратиращ), лотос (разграждащ мазнините и регенериращ), изсушени цветове от мак и бъз. Терапията се прави на две ръце за два часа, на четири -за час и половина.“ При масажа с бамбуковите пръчици – дълги и по-къси, с различни техники се освобождава напрежението на мускулите, стресът изчезва, стимулира се микроциркулацията и детоксикацията, тялото релаксира. Същевременно и целулитът се стопява, мускулите се стягат и повдигат“, обяснява Георгиева.

Leave a Reply

%d bloggers like this: