Press "Enter" to skip to content

Китайско гадаене на чаени листенца разкрива съдбата

Един от любимите начини на гадаене в Китай е на чаени листа

TEA-LU-Leaves Китайците не вярват в това, което европейците наричат късмет или щастлива възможност, тъй като са убедени, че няма нищо, което да не е известно на Небесата. А тъй като съдбата е „програмирана“, човек може да задава въпроси и чрез гадания да търси съвет.

Сутрин запарвате лъжичка чай „по китайски“ – направо в чашката, покривате я с чинийка и изчаквате пет минути. Съсредоточете се и мислено си представете своите проблеми. Както е известно, за китайците чаят е и лекарство, и част от етикета. Лечебните му свойства се възприемат като скрита в него „вътрешна хармония“. В организма на човека трябва да са уравновесени взаимните противоположности „ин“ и „ян“ – тъмното и светлото начало, които са основни понятия в древнокитайската философия.

1. Ако едно чаено листенце е останало на повърхността вляво, две – вдясно. Щастливо предзнаменование – очакват ви любов, работа, парични успехи. Това е благоприятен знак във всяко отношение.
2. Две листенца са изплували от двете страни, а отдясно, почти на дъното на чашката, се колебае още едно, по-малко. Лош знак: предрича недоволство на любимия човек от недостатъчно внимание от ваша страна, напрежение в отношенията, възможни са и конфликти.
3. Две изплували отдясно листенца с продълговата форма, а отляво не потъват още две. Това положение означава, че нещата не са на добре. Само в любовта в близко време ви предстои желана от вас среща. В работата веригата на неудачите ще доведе до загуба на вяра в собствените сили, до застой.
4. Чаят лежи на дъното, само отляво леко се надигат две листенца. В такъв случай се подгответе за всичко – възможно е и добро, и лошо. Това е добър знак, в смисъл че обещава благополучно отстраняване на недоразуменията в отношенията с любимия човек – .предишното захлаждане ще се смени с дълбоко чувство. В работата ви ще настъпи обрат към по-лошо, няма да се възползвате от нито една от появилите се възможности.
5. На повърхността са останали почти всички листенца. Това се е случило, защото водата не е кипнала добре и следователно не трябва да разчитате на щастие. Ако се стремите към любов и благополучие, трябва да сте по-добросъвестни. Прекалено бързате.
6. Ако е изплувало само едно листенце, а други 2 -3 леко са се приповдигнали над останалата маса, това е добър знак. Успехът ще ви съпътства във всичко.

Leave a Reply

%d bloggers like this: