Press "Enter" to skip to content

Кундалини-йога подчинявала владетели и простосмъртни

Кундалини-йога никога не е принадлежала към разреда на медитативните практики

йога Тя е била насочена изключително за разкриване на свръх-способности, с които брахманите удивлявали простосмъртните и държали в страх и подчинение царете. Казано на съвременен език, прословутата кундалини-йога не е нищо друго, освен психоенерготехнологии, насочени към развитие на парапсихически способности.

Всички практики били обособени и никога не са били стъпала на издигане, както е прието да се смята днес; били са предназначени за определена каста и са пазени в строга тайна. Нещо повече, самият учител на дадена каста не е имал никакви шансове да стане учител на по-вишестояща каста, а и те не са претендирали, тъй като са знаели своето предназначение в живота. В онези времена както за простолюдието, така и за царете и учителите понятието кариерен растеж просто не е съществувало.

В Индия има много хора, практикуващи кундалини-йога, които могат за броени минути да предизвикат силен вятър, а след това също така бързо да го усмирят; които са способни мигновено да предизвикат такава мъгла, че да затруднят дишането с влажността, след което бързо да я разсеят; които с щракване на пръсти могат да убият летящ гарван, който пада на земята с пречупени крила, а след няколко минути да го съживят. Има хора, които могат да материализират предмети, подобно на Саи Баба; хора, превръщащи купената в магазина обикновена вода в мляко, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: