Press "Enter" to skip to content

Как да пуснем миналото и да подобрим бъдещето?

Дайте воля на емоциите

минало Дори ако е минало много време, а вие все още страдате – не сдържайте чувствата си, иначе рискува те да изпаднете в депресия. Ако искате да поплачете – плачете, ако искате да говорите за миналото – направете го. Намерете някого, който ви подкрепя – близки, приятели, роднини, психолог, телефон на доверието.

Може да направите собствен блог или да използвате социалните мрежи. Водете си дневник. Пишете всекидневно – това е чудесна терапия. Напишете какво сте научили от миналото, как сте се променили, какъв искате да бъде следващият етап от живота ви.

Прошка. Ако изпитвате обида към миналото, вземете решение да простите на хората или на събитията, които са ви наранили. Със сигурност след като простите, ще ви стане по-леко.

Работете над грешките си. Това е най-лесният начин да се спасите от чувството За вина. По този начин ще опознаете собствените си недостатъци и ще поемете по пътя на самоусъвършестването, който ще ви донесе удовлетворение.

Избавете се от егоизма. За това трябва да осъзнаете, че тъгата от миналото не помага нито на вас, нито на близките ви. А За да помогнете на себе си, трябва да се погрижите за околните. Не е нужно много, За да престане човек да се чувства самотен – достатъчно е просто да се опита да бъде полезен на другите с каквото може, пише списание „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: