Press "Enter" to skip to content

Колкото по-кротък и добър, толкова по-податлив на вредни влияния?

„Вие сте жертва на зомбиране“-тази фраза напоследък се чува все по-често

вредни влияния При това всеки смята, че единствено опонентите му са зомбирани. Но по време на информационните войни „работата“ се провежда по всички фронтове. Открояват се няколко типа хора, особено податливи на зомбиране, и основните „кукички“, на които се ловят доверчивите рибки…

В миналото човекът е живеел в „стадо“, приемайки правилата му, иначе просто би загинал. Известно изследване доказва, че този закон действа и днес. В стая седят 6 души -единият е „опитното зайче“, петимата са „патици примамки“. На масата пред тях има 6 чипа – 5 черни и 1 бял. Задават въпрос към всички: „Какъв цвят са чиповете?“. Наговорилото се „стадо“ твърди, че всички са черни и в 55% процента от случаите „опитното зайче“ се съгласява с болшинството. Разбира се, вътрешно се съмнява, но въпреки това се съгласява. Излиза, че половината от нас са готови да повторят това, което им казва тяхното обкръжение, а това е сериозна помощ за организаторите на инфовойните.

Тревожните събития удрят на първо място по емоциите. Потапяйки се в тях, ние автоматично пропадаме в детските си травми. Помните пи родителския съвет: „Слушай по-възрастните“? По-големите не го забравят, а само прехвърлят отговорността за собствения си живот от родителите върху ръководителите на родното предприятие, град, страна. Ако началникът каже: „Зле ви е, студено ви е, гладни сте, трябва да ви спасим“, ние вярваме, защото още от деца помним, че „татко винаги е прав“. Друг сценарий просто не съществува. Така че независимо от възрастта послушните деца на строгите родители отлично се поддават на зомбиране.

Leave a Reply

%d bloggers like this: