Press "Enter" to skip to content

Могат ли полускъпоценните камъни да лекуват?

Източните лечители препоръчват лечебни процедури и с полускъпоценни камъни

Всички сле чували за чудните свойства на полускъпоцженните камъни, но знаем ли какви са те в действителност? Смяната на сезоните често ни дестабилизира, особено настъпването на есента. Затова е добре да си припомним някои от съветите на източните лечители, които са доказали полезните свойства на полускъпоценните камъни през вековете.

Авантюрин. Няма значение как е оцветен, в този камък са събрани слънчевите лъчи. Може да ви бъде от полза в немалко проблемни моменти. Ако го носите като медальон или гривна, авантюринът възстановява и стабилизира сърдечната чакра, подобрява работата на вашия „пламенен мотор“. Освен това проявява и активизира чувствата – ако ги има, и помага да откриете любовта, ако все още не сте я срещнали. Има успокояващо и стабилизиращо въздействие, нормализира кръвното налягане.

Не носете авантюрина постоянно. Избирайте фази на намаляваща Луна за контакт с камъка и правете почивки по време на нарастване на нощното светило.

Хематитът е черен камък с метален блясък – отлично пречиства и оздравява кръвта. Полезен е също при проблеми с кръвното налягане, със съдовете и кръвообращението. Ако имате склонност към разширени вени, носете поред на краката гривна от хематит. Освен това хематитът поема върху себе си силата на символите: фигурните медальони са с усилена форма. От позиция на езотериката с много голяма окултна сила са хематитовите медальони във вид на кръст.

Нефритът ще приведе в ред пикочоотделителната система на организма. Полезен е във вид на масажори за лице и тяло, масажни топчета (както и авантюринът), както и във вид на пръстен от цял камък. Такива пръстени е добре да се носят на безименния пръст, на показалеца и палеца, както и на кутрето -до три пръстена на един човек, и на двете ръце. Можете да купите нефритово пръстенче и на детето си за училище – ще му помогне по-малко да бърбори, да не „хваща“ вируси и простуди и по-добре да се учи, пише вестник „Феномен“

Leave a Reply

%d bloggers like this: