Press "Enter" to skip to content

За здраве и берекет: Носете парите в червен плик

Има една много интересна традиция в Китай, според която е добре пликовете, в които съхранявате парите да са в червено

Червеното в Далечния изток е символ на богатство, благоденствие и охолен живот. Ако имате финансови проблеми или неблагополучия, дръжте парите си в червен плик, купете си и червено портмоне и винаги имайте под ръка в чантата или у дома по един червен плик.

Поставете го в зоната на богатството, която според древното учение за енергизиране на пространството се намира в югоизточната част на къщата. В плика, разбира се, се слагат няколко банкноти – нови, чисти, без нито едно смачкано или прегънато ъгълче. Китайците съветват пликът непременно да съответства на размера на купюрите, а сумата от тях да е четно число. А за да се активизира по-бързо енергията на парите, е най-добре върху книжната „кесия“ да се изобрази със златна боя подходящ йероглиф.

Спокойно може да подарите червен плик за пари и трябва да бъдете сигурни, че подаръкът ви много ще се хареса. Той е в състояние на подобри материалното положение на човека, който го получи, гарантира сполука и на подаряващия. Според далекоизточните обичаи това е подходящ дар за много близки хора по случай голям празник. Носи благо-пожелания за богатство, щастие, здраве, късмет.

И у нас в китайските магазини може да се намерят пликове с щамповани златни йероглифи. Попитайте продавача какво е значението на изписаното с тях послание и изберете своя талисман. Надписът
“ Цъфтеж“ подпомага привличането на енергията на парите. В този плик е най-добре да държите сумите, нужни за покриване на текущите разходи. Надписът „Справедливост“ е подходящ за хора, които имат дългове. Този йероглиф подпомага по-бързото им връщане. Пликът „Богатство“ пък е предназначен за спестяване на пари, за трупане на богатство. От него не бива да взимате суми за покриване на дребни всекидневни разходи, иначе паричната сполука ще ви обърне гръб.

Китайците често използват в качеството на талисман и комплект от 9 червени плика, на всеки от които стои надписът „Голяма сполука“. На този комплект се приписва свойството да укрепва любовните отношение и семейните връзки между мъжа и жената. Талисманът помага и на самотните души да намерят своята половинка в живота, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: