Press "Enter" to skip to content

Може ли да се отслабва с акупунктура?

Древният метод помага при много сериозни болести

отслабване Специалистката пo акупунктура Катрин Вермер обяснява, че процедурата не води до отслабване сама по себе си, а активира функцията на жлезите с вътрешна секреция, стабилизира хормоналния баланс в организма, както и уравновесява нивата на кръвната захар, които често са причина за неконтролируеми пристъпи на глад. Затова отслабването с акупунктура всъщност има дълготраен ефект и не е последвано от йо-йо ефект.

„Процедурата не подлага тялото на отслабване заради лишаване, както е при ограничаващите диети -обяснява Вермер, – а „оправя,, в тялото механизмите, които са били причина за нездравословното трупане на килограми“.

Когато се прави сеанс по акупунктура, чиято основна цел
е засилване на метаболизма и отслабване, тогава специалистът поставя игли на специални точки от тялото, отговарящи за черния дроб, бъбреците, червата.

Специалистите подчертават, че подобен сеанс продължава около 20-30 минути и практикуващият не би трябвало да изпитва никакво чувство на болка. При наличие на такова е необходимо да се спре и да се потърси причината за това. „Понякога, започвайки сеанс за отслабване, пациентите откриват друг по-сериозен проблем, върху който имат нужда да се работи – категорична е Катрин Вермер. – Веднъж обаче този проблем разрешен, се оказва, че пациентът се е разделил и с други странични неразположения – като мигрени, болежки и излишни килограми. А в други случаи пациентите идват с конкретен проблем, понякога дори чисто психичен – стрес или депресия. И с течение на сеансите откриват и позитивен ефект -отслабване.“

Някои пациенти, изпробвали акупунктура, споделят, че тя им е помогнала да се справят с кризите на глад, с желанието за непрекъснато консумиране на сладко, както и с прословутото нощно хранене, пише „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: