Press "Enter" to skip to content

Може ли източната медицина да помогне при диабет?

Как да подобрим качеството си на живот и да не стигаме до диабет без лекарства?

диабет ЗАЩО ПАНКРЕАСЪТ НЕ РАБОТИ ПРАВИЛНО

Хомеопатията и източната медицина обясняват, че всяко заболяване е на база емоционални, ментални, духовни и енергийни проблеми.

При висок или нисък инсулин в кръвта например знаем, че виновник обикновено е панкреасът. Според нетрадиционната медицина обаче причина за проблема в работата на панкреаса е третият енергиен център (третата чакра), която е в областта на стомаха. „Когато има блокаж в трета чакра, се получават заболявания на стомаха, черния дроб, жлъчката или на панкреаса, както е при диабетни състояния“, обяснява Ирина Велкова, хомеопат. Когато няма достатъчно енергия в този център, човек е в преддиабетно състояние. Лангерхансовите острови в панкреаса, които произвеждат инсулин, нямат силата да създадат достатъчно количество.

Хомеопатичното лечение при момичето се насочва не само към преддиабетното й състояние, а и към нейните страхове, тревоги и стари травми. Третото важно нещо е промяна в храненето. През първите 6 месеца момичето изключва от менюто си всички мазни и пържени храни, месо, сирена, млека. И всеки месец си прави прочистване с плодово-чаената диета на Лидия Ковачева за по 10 дни. След като напуска работа и отслабва, след 6-месечно лечение с хомеопатия тя спира и него, защото кръвната й захар влиза в норма. Сега се самолекува с рейки, йога и по-лека диета.

НИКАКЪВ БЯЛ ХЛЯБ

При проблеми, които подсказват настъпване на диабет, е важно да се изхвърлят всякакви рафинирани храни като бял хляб, захар, рафинирано олио. Маята е вредна дори в черния хляб, защото нарушава дисбаланса в червата и създава дисбактериоза. Затова е по-добре да се хапват содени питки или сварено жито, лимец, елда, киноа. И най-вече жива храна – плодове и зеленчуци. Пиенето на чай от изсушени шушулки от зелен боб или свила от царевица също има доказан ефект. Салатата от зелен боб -също. А ако се пие лимонов сок с цел алкализиране на организма, бактериите, вирусите и повечето заболявания няма как да съществуват и човек ще е по-здрав, пише списание „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: