Press "Enter" to skip to content

Мудра – жест, който спасява живот

Мудрата е част от ритуалния език на жестовете

мудра Тя представлява символична комбинация на китките на ръцете, използвана в конкретна ситуация; пръстови символи, които дават определени видове енергия. Накратко: мудрата – това е йога на пръстите.

Дори подсъзнателно хората често изобразяват някои мудри, без да подозират за това. Например, когато човек моли за нещо и въпросът е на живот и смърт, той несъзнателно събира длани, като по този начин усилва движението на енергията. Това се нарича „мудра на благоговението, почитта и смирението“.

Светът се състои от енергии и чрез нашите пръсти по строго определени канали също преминава енергия.

Например средният пръст е свързан със сърдечния енергиен център, а показалецът прилича на ауспуха на автомобила: през него излизат всички видове енергии.

Затова знаем, че не бива да сочим друг човек с показалец, но не всеки може да обясни защо. Причината е, че с времето знанията на човечеството са се изчерпали, а действията на хората са станали несъзнателни и са прераснали в навици. Като че ли всичко е запазено в традициите, а знанията са се трансформирали в суеверие. Но зад всичко това стои сериозна наука.

Leave a Reply

%d bloggers like this: