Press "Enter" to skip to content

Мудра – целебният жест на Изтока

Възможно ли е с лесни и съвсем обикновени на пръв поглед жестове да можем да променяме физичното и психичното си състояние; да се отърсваме от напрежението и да се зареждаме с енергия?

мудра Напълно възможно е благодарение на мудрите. Мудрите са жестове, за които източната мъдрост твърди, че могат да отключват много силни канали от енергия, да я задържат вътре в тялото ни или да я насочват към орган или система, където имаме проблем. Най-често мудрите се свързват с определени положения на ръцете, но всъщност са и специално положение на очите, главата и цялото тяло. Най-лесни за изпълнение са тези с ръцете.

Основното предимство на мудрите е, че много от тях може да се практикуват буквално навсякъде и по всяко време. Да задържите пръстите си в определена позиция, може дори в метрото, докато пътувате, и никой няма да ви обърне внимание. Разбира се, съществуват комбинации, които е по-добре да се изпълняват на по-спокойно място. Всъщност най-голям ефект мудрите имат, когато се практикуват в състояние на медитация или са част от йога практика и се комбинират с асани и специално дишане.

Leave a Reply

%d bloggers like this: