Press "Enter" to skip to content

Познавате ли магическите свойства на полускъпоценните камъни и минерали?

Трябва да познавате свойствата на всеки камък, за да ги използвате правилно

 

полускъпоценен камък

Хематит – един от най-силните камъни за енергийна защита. Смята се, че може да изгради защитна стена срещу омраза, проклятия, ярост, гняв, завист. Добре е да се носи близо до сърцето.

Ахат – той също се счита за почти универсален за защита срещу отрицателни енергии. Някои духовни учители обаче предупреждават, че ахатът не просто ги отблъсква, но ги поглъща, затова е добре амулетите с ахат често да се сменят или поне да се почистват със светена вода.

Рубин – много силен камък, за който се вярва, че ни съхранява от черна магия, проклятие, предателство. Той обаче не е толкова широко използван, защото за него се твърди, че може да бъде носен само от много силни личности, защото, ако самият вие сте слаби духом, този силен камък, вместо да ви предпази, ще погълне енергията ви.

Турмалин – старите хора казват, че защитава от уроки, а духовните учители поясняват, че този камък просто има способността да обръща всичко негативно в позитивно, затова ако работим в много натоварена с негативна енергия среда, е добре винаги да носим турмалин.

Тигрово око – свойствата на този камък се простират дори в сънищата ни, защото се вярва, че то: може да ни предпази от кошмари и най-вече от негативни влияния, докато спим. Според някои именно докато спим нашето енергийно защитно поле много отслабва и точно тогава може да станем жертви на негативни влияния. Затова е добре да носите бижу с тигрово око дори когато спите или да поставите такъв камък на нощното си шкафче, пише списание „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: