Press "Enter" to skip to content

Предмети-талисмани според древното китайско изкуство

Древното китайско изкуство за хармонизиране на животворящата енергия Ци претендира, че като използва природните закони и законите на китайската астрономия, може да подобри личния живот на човека

 

талисман

Днес се използва негов опростен вариант за организация на жизненото пространство. Според разбиранията на фън шуй върху потока,на Ци може да се влияе с предмети-талисмани, а също и с умело използване на петте природни елемента и на основните цветове.

Фигурката на конче е един от 36-те предмета, които са в състояние да променят енергията в дома ви. Статуетка на кон е класически талисман за зоната на славата (южния сектор на дома) и на кариерата (северния сектор на дома). Особено мощна е, ако изобразява изправен на задните си крака кон, устремен напред и нагоре. Такъв талисман носи благоприятни изменения в живота. Поставена в южния или северния сектор на дома, малката фигурка на конче ще ви дари с издръжливост, стремителност в начинанията, добра репутация и несекващ оптимизъм.

Не бива конят да е оседлан. Сложете го така, че да гледа към вътрешността на жилището. Ако е в зоната на славата и кариерата, статуетката трябва да е добре осветена. Не бива да държите такава статуетка в спалнята. Ако често се сблъсквате със сложни ситуации в работата и имате силни конкуренти, сложете фигурка или друго изображение на кон на бюрото си.

Синият цвят символизира мъдрост, интуиция, практичност, интелект. За китайците също така олицетворява благополучието и честността. Присъствието на повече сини и синьозелени елементи в интериора и в гардероба ви ще привлича към вас сполуката, ще прави атмосферата в дома ви по-спокойна.

Дървото е водещ елемент за годината и според фън шуй е добре в дома си да имаме повече дървовидни стайни растения и бонсаи, украшения и съдове от дърво, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: