Press "Enter" to skip to content

Предпролетно фън-шуй почистване на дома

Поклонниците на фън-шуй окачват над вратата огледало Багуа, за да отклонят отрицателната енергия от жилището си

 

фън шуй

Това е мощен амулет, но истинското огледало Багуа е скъпа вещ, а и не във всеки интериор може да се впише. За да защитите дома си от чужди енергийни потоци, купете обикновена елхова играчка – сребърна, без рисунки, и я окачете от външната страна на вратата: огледалната й повърхност ще отразява всички „отровни стрели“

За това, че огледалата са пълни с магия, знаят всички. Затова и наличните огледала в дома трябва да се изчистят. Малките е добре да се подържат под струя вода, останалите – да се изтрият добре. Но е необходимо и огнено изчистване. Вземете горяща свещ, седем пъти я прокарайте по периметъра на огледалото по посока на часовниковата стрелка и я оставете пред него върху обърната кристална чаша да догори.

Накрая да изброим предметите, които е задължително веднъж годишно да се обновяват.

Преди всичко не трябва да държите в дома свещи повече от година. Не става дума за църковните, а за свещите, които играят ролята на украшения. Запалете ги и ги оставете да догорят, а след това купете нови.

Гребенът или четката за коса също не трябва да ви служат по-дълго от година, тъй като се препълват с негатив, който попива в косата ви.

Не бива и повече от година да се използва една и съща метла, защото с нея измитаме не само мръсотията, но и тъмната енергия от дома си.

Скъпите красиви сервизи, разбира се, може и трябва да се съхраняват с години, но съдовете за всекидневна употреба е полезно да се сменят веднъж годишно -това способства за обновяване на енергетиката на дома. За всеки случай напомняме, че напукани и начупени по краищата съдове трябва незабавно да се изхвърлят – носят нещастие.

Вече можете да проведете обичайното почистване на дома: обиколете от входната врата по часовниковата стрелка с горяща свещ, изгаряйки негатива; напръскайте стените със светена вода, прозвънете с камбанки всички тъмни ъгли, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: