Press "Enter" to skip to content

В Индия лекуват с подправки

Древната медицина аюрведа доказва, че можем да облекчим състоянието си и дори да се излекуваме от много болести с помощта на различни подправки

 

подправки

Индийската концепция за храната е изградена върху философските идеи за сътворението на света. Както и всичко във Вселената, хранителните материали се състоят от пет елемента: ефир, въздух, огън, вода и земя. От тях се състои и човешкото тяло, но с добавяне на ум, интелект и душа.

Петте елементни съставки на храната хранят пет компонента в нашето тяло. Равновесието им е здраве, нарушаването на равновесието означава болест.

Кардамон

Полезен при гадене, сърдечни заболявания, слабо зрение, кашлица, повишена жажда, болести на дихателните пътища и храносмилателния тракт.

Едър кардамон

При болести на устната кухина, повръщане, болести на сърцето, кашлица, висока температура.

Кориандър

При главоболие, кожни проблеми, копривна треска, кръвотеченя, лоша памет, разстройства на стомаха, висока температура.

Карамфил

При главоболие (външни маслени апликации); карамфиловото масло се прилага и при ишиас, ставни болки, кариесни зъби, зъбобол. Вътрешно: при кашлица, разстройства на стомаха, колики, повишена киселинност, хълцане, висока температура.

Анасон

При храносмилателни разстройства, диспепсия, стомашни колики, колит, загуба на кърма.

Сминдух

При хранителни разстройства, колики, възпаления, абсцеси, болки в цялото тяло, ставни болки, диабет.

Индийско орехче

При лош сън, разстройство, стомашни колики, болезнени пристъпи, дава се и на деца, които трудно заспиват, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: