Press "Enter" to skip to content

Рецепти от китайската медицина за предпазване от настинка и грип

Жизнената енергия се усилва с почивка, билкови чайове, точков масаж и здравословно хранене

medicina Орехите я стимулират и трябва да се ядат редовно през зимата и през пролетта. Женшенът и яйцата също увеличават ян енергията.

С мокса (пелинова цигара) се сгрява точката на 100-те болести, която се намира зад коляното. Това се прави по 5 минути на ден цяла седмица след новолуние. Препоръчват процедурата и за дълголетие.

Сминдух и розмарин активират бъбреците. Чаена лъжичка от двете билки ври 5 минути и се запарва 15 мин в 200 мл гореща вода. Пие се 10 дни по 2-3 пъти дневно.

В китайските магазини се продава шизандра, или китайски лимонник, от който се правят чайове. Достатъчни са само няколко зрънца. Това е едно от 10-те най-ценни растения. Плодовете му имат широк спектър на действие. При възрастни хора поддържат паметта активна, влияят на сърцето и кръвоносните съдове, на обмяната на веществата и състава на кръвта. При пневмонии намаляват отделянето на секрети от белите дробове, а след хепатит стимулират възстановяването на чернодробните клетки. Китайският лимонник предпазва и от усложнения при диабет.

Leave a Reply

%d bloggers like this: