Press "Enter" to skip to content

С рефлексотерапия у дома може да са успокоите всяка болка

Рефлексотерапията е древен начин за лечение, който най-напред се практикува в Китай, Египет, Япония

рефлексотерапия В началото на XX век се пренася в Европа и добива голяма популярност. Третират се зони на повърхността на тялото – стъпалата, дланите, ушните миди, лопатките, гръбначният стълб, които са свързани с вътрешни органи и системи.

Върху стъпалата се проектират бъбреците, стомахът, сърцето, вратът, дробовете. Масажът находилата активизира кръвообращението, гони стреса, подпомага нервната система и подобрява тонуса на целия организъм.

Бихте могли да прилагате рефлексотерапията в домашни условия. Специалистите твърдят, че е по-добре друг да прави масажа, за да се отпуснете напълно. Ако се чувствате здрави, ще се уверите колко ободряващо се отразява един сеанс.

В случай че искате да въздействате на определен орган или система, разгледайте на илюстрацията къде точно се проектира върху стъпалата. Може да приложите две основни техники:

Техника на палеца -обхванете седна ръка пръстите на крака, а с палеца на другата натиснете малко по-силно от обикновено избраната точка. Леко сгънете палеца в ставата и го движете напред, като свивате и изправяте.

Техника на показалеца – с показалеца масажирайте ходилата отгоре и отстрани. Натискайте избраната точка с пръста, като отново го движите напред, свивайки и отпускайки първата става. Палецът и другите три пръста служат за опора.

Leave a Reply

%d bloggers like this: