Press "Enter" to skip to content

Какво е уаби-саби?

Уaби-саби е древна японска форма на изкуството, която открива красотата и съвършенството в несъвършеното

Колкото и да е чиста и красива една любов, тя има своите недостатъци, които трупа с времето. Така както монетата има две страни, така и любовта е двустранна и разнолика. Никога не забравяйте това.

Американската Ариел Форд, авторка на бестселъри за личностно израстване и пиар консултант на холивудски звезди и писатели, използва този принцип и го пренася върху отношенията между мъжа и жената. „В любовта уаби-саби се проявява като умение да обичаме несъвършенствата в себе си и в партньора си – твърди специалистката. -Не става дума просто да приемаме или да отхвърляме нещата, които ни дразнят или дори ни подлудяват, а по-скоро да оценим дълбоката уникалност на човека до нас.“

Ариел Форд обобщава теорията си в книга, представена първо на страниците на вестник „Всичко за семейството“, в която е събрала конкретни забавни случки от практиката си на психо-терапевт. Добавя към тях и упражнения, които ни учат как да поддържаме огъня на чувствата.

Представете си следната ситуация. Запознавате се с впечатляващ мъж. Излизате на романтична среща. Един път, втори път… На третия обаче той ви предлага да гледате важен футболен мач по телевизията, а да не ходите на кино/ресторант. Постепенно разбирате, че впечатляващият мъж е по-отдаден на любимия си спорт, отколкото на вас. Същата ситуация може да има и обратен знак. На третата среща дамата предлага на гаджето да отидат в мола, защото са започнали сезонните разпродажби, а пък той си мечтае да гледа мач. Явно интересите им се разминават и ще трябва да се разделят. Не и според правилата на уаби-саби любовта.

„Опитайте да заобичате футбола – съветва жените Ариел Форд. – Когато навлезете в тънкостите на играта, сигурно ще ви стане интересно. А и ще можете с разбиране да следите клюките за поредното гадже на звездата на любимия отбор на половинката ви. А що се отнася за шопинга, то не е никак трудно най-напред да купите някоя играчка на любимия мъж (фенерче, ножче и т.н.) и след това той ще тичка след вас като кученце и дори ще носи торбите с покупките ви.“

Leave a Reply

%d bloggers like this: