Press "Enter" to skip to content

Украсете стените у дома според фън-шуй

Според учението Фън-шуй стените у дома и на работното място могат както да осигурят приток на положителна енергия, така и да я блокират“, твърди Родиха Чи, американска специалиста по Фън-шуй.

Във втория случай, обяснява тя, обикновено става дума за вехти и напукани стени, украсени с картини, които не харесвате, или решени в цвят, който ви отблъсква.

Тя обяснява как да превърнете ограничаващите погледа ви стени в същински произведения на изкуството, благодарение на които да хармонизирате живота си.

Най-важната стена според Родика Чи е тази, която виждате, щом тръгнете да заспивате. Тя е и първата, която съзирате, когато отворите очи рано сутрин. Не е желателно върху нея да има изображения на брутални сцени или вода. Не носят късмет и големите огледала. Най-добре е да е решена в спокоен цвят. Може да я разнообразите с платно, което истински ви вдъхновява.

На второ място по значение е стената, която виждате при прекрачването на прага на дома или офиса ви. Според специалистката по Фън-шуй тя трябва да е пъстроцвнетна. Може да я декорирате със стенопис, с изящно платно, с високи или пълзящи растения. Друг вариант е да е решена в ярък дюс цвят, обкантен с контрастна боя. Никога не фиксирайте голямо огледало точно срещу входната врата, в противен случай то ще отблъсква навън положителната енергия.

Трета по значимост е стената, която се намира точно срещу бюрото ви. Често в съвременните сгради тя е едноцветна, обикновена бяла, сивкава или бежова, без украси. За да я раздвижите и да направите така, че вместо да блокира енергията ви, да я пробужда, е добре да я украсите с предмети, които ви мотивират. Това може да са снимки на хора, които обичате, помагали са ви или на които се възхищавате. Там е мястото и на рамкираните ви дипломи, на календарите, на план-графиците и на таблата с важни бележки, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: