Press "Enter" to skip to content

Цветовете около нас влияят за нагласата на чакрите

Отдавна е потвърдено наличието в човешкото тяло на енергетични канали, места за постъпване на космическа енергия – чакри

Изяснено е и въздействието върху тях на различни цветове и звуци. Например за хармонизация на чакрите, регулиращи постъпването на физическа енергия, са нужни червен, оранжев и жълт цвят, нотите „до“, „ре“, „ми“, а за чакрите на духовната енергетика – син, виолетов и бял цвят и нотите „сол“, „ла“, „си“. Емоционалното състояние се регулира от зеления цвят и нотата „фа“. Цялото това въздействие става на подсъзнателно ниво.

Добре известно е благотворното и дори лечебно въздействие на иконите. Днес в живописта голямо развитие е получило енергетичното направление, чиито последователи с помощта на цветовата гама на картините си оказват влияние върху определени енергетични центрове у човека с цел коригирането им.

Ако се вгледате в рекламите на алкохолни напитки и тютюневи изделия, ще забележите, че там преобладават червените, жълтите, по-рядко зелените цветове, влияещи на нисшата физическа енергетика на човека. Рекламната продукция трябва органично и комплексно да влияе върху онези, за които е предназначена. При реклама на хранителни продукти са уместни червеният, кафявият и жълтият цвят, възбуждащи апетита; за пропаганда на книжна продукция в композициите преобладават син и виолетов цвят; за спортна реклама е подходящ зеленият цвят; в медицинските учреждения – белият и синият, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: