Press "Enter" to skip to content

Трупайте енергия и си създайте навик за щастие

Какво да правите, ако депресията ви е налегнала и имате сили само да допълзите до дивана?

Започнете с техники за натрупване на енергия.

– Застанете с повдигнати нагоре ръце – сякаш искате да докоснете небето; краката са на ширината на раменете. Затворете очи и си представете, че пред вас свети ярко слънце. Лъчите му докосват ръцете ви, сгряват ги и като тънки златни нишки влизат във вас, изпълвайки тялото ви със златисто сияние.

– От същото положение затворете очи и усетете как като плътен поток енергията на земята влиза през стъпалата ви и по краката се издига до центъра на вашето тяло, а прозрачен светъл поток въздух навлиза в дланите ви и като две тънки ручейчета също се устремява в тялото ви.

Представете си, че енергията на водата се влива във вас, както и енергията на огъня. Съединявайки се, те започват да се въртят нагоре по спирала и постепенно обхващат цялото ви тяло, до самите върхове на пръстите ви.

– „Дърво“: застанете изправени, с разтворени ръце. Представете си, че сте дърво. Усетете как силата на земята се издига по вашия ствол, изпълвайки всяка ваша клетка. По аналогичен начин усетете как във вас се влива силата на небето, слънцето и водата. Усетете как дървото се изпълва с енергия.

Помнете, че настроението е само навик. Всичко зависи от това, как възприемате събитията, които се случват в живота ви. Във вашите възможности е да превърнете всеки ден в унил и тъжен или слънчев и ярък…

Leave a Reply

%d bloggers like this: