Press "Enter" to skip to content

Целина срещу стареене

Да доживее човек до 100 години, е напълно възможно, уверяват съвременните учени

За целта трябва да се контролира калорийността на храненето и по-често да се употребяват определени продукти.

Изследвания показват, че един от най-добрите продукти, отдалечаващи старостта, е целинатa.
Зеленчукът има уникален състав: витамини В1 и С, Е, К, каротин, калий, натрий, желязо, манган, цинк, фосфор. При това витамините и минералите в него са оптимално балансирани.

Изследвания показват, че един от най-добрите продукти, отдалечаващи старостта, е целината. Зеленчукът има уникален състав: витамини В1 и В2, С, Е, К, каротин, калий, натрий, желязо, манган, цинк, фосфор. При това витамините и минералите в него са оптимално балансирани.

Целината защитава от стрес и нервни разстройства, предизвикани от преумора, полезна е за хора, болни от захарен диабет и в напреднала възраст. Целината способства за извеждането на излишната вода от организма, като подобрява водносолевата обмяна. Етеричното масло от зеленчука стимулира секрецията на стомашен сок.

При това целината е широко известна като прекрасно средство за избавяне от излишни килограми. За преработката й организмът харчи повече калории, отколкото постъпват със зелен чука.

Целината може да се употребява прясна, варена или задушена Прекрасно се съчетава с други зеленчуци, месо, риба, гъби, Сокът от целина е особено полезен в съчетание с настъргани пресни ябълки, моркови и зелени подправки, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: