Press "Enter" to skip to content

Често махмурлукът е по-тежък от болест

Основната причина за махмурлука е пониженото количество на кръвната захар и дехидратацията

Затова по време на наздравиците и след това пийте много вода. Но не газирани напитки – те усилват действието на алкохола и подуват стомаха.

Основно правило е да не пиете на гладно. Хапнете нещо преди първата чаша. Ако нямате стомашни проблеми, вземете един аспирин. Добра работа върши и супена лъжица зехтин.

Не смесвайте алкохолните питиета и избягвайте тези, които ви се отразяват зле.

Не пушете много – пренасищането на организма с никотин често влошава махмурлука.

Ако усетите, че сте прекалили, освен много вода, на всеки час пийте по чаша чай от лайка, който успокоява раздразнените стомах и черва. Зелевият сок и айранът също са изпитани средства.

За да компенсирате загубата на магнезий и калий, изпийте чаша бананов млечен шейк. Пригответе го от половин чаша прясно мляко, 1 банан и 2 супени лъжици мед. Медът съдържа фруктоза, която помага за по-бързото разграждане на алкохола.

Сокът от портокал, грейпфрут и лимон с мед е балсам за черния дроб, подложен на алкохолни издевателства по време на празниците. Пие се сутрин на гладно.

Действието на кафето е по-скоро неблагоприятно -кофеинът стеснява кръвоносните съдове и облекчава главоболието, но пък има диуретично действие и може да влоши дехидратацията.

Добре е да изпиете витамин С, разтворен във вода с лъжица мед. Тази комбинация подпомага детоксика-цията на организма, като активира работата на черния дроб.

Контрастният душ – редуване на топла и студена вода, също помага, защото освобождава тялото от токсините и чрез кожата, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: