Press "Enter" to skip to content

3-минутен лечебен китайски масаж за отслабване при диабет

Отделете само 3 минути на ден, за да направите този лечебен точков масаж, който ще ви помогне да отслабнете

Най-често може да прилагате и спираловидния масаж около пъпа

Лечебният китайски масаж се отразява много добре на хората, които имат диабет тип 2. Не е труден за изпълнение и не изисква нищо друго, освен да ползвате ръцете и да имате малко повече воля, за да го правите редовно.

В корема се събират всички емоции, които изпитваме от началото на живота си. Понякога се случва заради тях да се образува определен „възел“, който блокира нормалната работа на съседните органи.

Около червата стотици нервни окончания се вият като пълзящи растения. Последните отделят същите невротрансмитери като мозъка: адреналин, норепинефрин.

И така, както мозъка има нужда от кислород, коремните органи също се нуждаят от него.

Коремното дишане ви позволява да масажирате всички органи, да ги направите по-гъвкави, улеснява кръвообращението, доставката на кислород и отделянето на неврохормони. Това дишане също ни позволява да намалим центъра на тежестта, който се движи надолу с годините, правейки ни по-малко стабилни.

За много от нас скоростта на метаболизма се променя и е необходима допълнителна стимулация, за да отслабнем. Лечебният китайски масаж ще помогне да се стимулират определени точки, които са ефективни за отслабване. Всички точки се масажират по посока на часовниковата стрелка за около 3 минути.

Точки, които ще ви помогнат да отслабнете

Разгледайте добре илюстрацията и вижте къде се намират и как са разположени точките върху корема.

Точка 1 – регулира апетита

Разположена е по средната линия на корема, на еднакво разстояние между пъпа и гръдната кост. Масажирайте по посока на часовниковата стрелка всеки път, когато започне да усещате глад.

Сдвоени точки 2 – регулират дейността на дебелото черво. Разположени са от двете страни на пъпа, на вертикална линия, минаваща през пъпа. Масажирайте няколко пъти на ден в продължение на 3 минути по посока на часовниковата стрелка.

Точка 3 – намира се по средната линия на корема на разстояние 4 пръста под пъпа. Тази точка също се масажира няколко пъти на ден, леко, без особен натиск и винаги щом усетите глад.

След това бавно преминаваме към стъпалото

Точка 4 – на вътрешната повърхност на стъпалото. В основата на палеца, във вдлъбнатина пред и под първата фаланго-метатарзална става.

Точка 5 – намира се отстрани на стъпалото в основата на палеца, точно под изпъкналата ставна кост.

Тези точки се масажират по същия начин – нежно, често и по възможност всеки ден.

Многобройни научни изследвания показват, че стимулирането на точките на ушната мида също е много ефективно за отслабване.

Въздействието върху центъра на апетита в хипоталамуса намалява желанието да се похапва още и още, а също така и обема на стомаха, тонизирайки мускулите му.

Точка 1 – намалява чувството на глад, заради която често похапвате в движение.

Точка 2 – намалява обема на стомаха, тонизира мускулите му.

Точка 3 – точката на хипоталамуса – влияе върху центъра на апетита.

Точка 4 – на ушната мида, в средата на трагуса, известна като най-силната, най-ефективна точка на апетита. Стимулирайте я възможно най-често. Може да използвате и заобления край на химикал.

И още нещо, което е важно!

Дишайте! Всяка вечер и когато е възможно през деня, дишайте дълбоко с долната част на корема.

Вдишайте, докато надувате корема си като балон. Издишайте бавно, като натискате пъпа и се опитвате да го притиснете към гръбнака.

Коремното дишане ще ви помогне в борбата с излишните килограми, ще ви освежи и ще ви даде допълнителна сила.

Източник: timesofindia.indiatimes.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: