Press "Enter" to skip to content

4 екзотични цветни предложения за вашата красива кожа

В Китай и Япония използват цветята за красота в градината и върху лицето

жен шен

Жен-шен

Използва се в козметиката за суха, чувствителна и отпусната кожа. Коренът на това цвете има силно подмладяващ ефект. Съдържа минерали, микроелементи и антиоксиданти, полезни за кожата. В състава му влизат още фосфор, магнезий и манган, които тонизират, стимулират микроциркулацията на кръвта, способстват за подобряване на цвета на лицето. А аминокиселините възстановяват и поддържат необходимото ниво на влажност на дермата.

Хибискус

Екстрактът от хибискус е известен с високото съдържание на вит. С, полизахариди, стероли и флавоноиди, комплекс от ябълчна, винена, лимонена и хибискусова киселина. Оказва антибактериално действие, възпрепятства стареенето, способства за дълбокото изчистване на кожата от мъртви клетки и свиването на порите, забавя образуването на комедони. Използва се при комбинирана и мазна кожа. Хибискусът участва в състава на тоници, маски, лосиони.

Магнолия

Етеричното масло от това цвете е богато на ненаситени мастни киселини, екстрактът му забавя процеса на разрушаване на колагена, затова магнолията често се среща в anti-age козметиката.

Орхидея

Екстрактът от орхидея има изразено подхранващо и овлажняващо действие благодарение на високото съдържание на полизахариди и минерали, сред които желязо, мед, калий, калций, цинк, магнезий и др.

Антиоксидантният комплекс повишава съпротивляемостта на кожата към негативните фактори на околната среда, усилва имунитета на дермата и неутрализира действието на свободните радикали. Екстрактът от орхидея изглажда бръчките, подобрява регенерацията на клетките и забавя процеса на стареене, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: