Press "Enter" to skip to content

За активиране на цзу-сан-ли: Удължете живота си с 3 прости техники

С помощта на тези методи можете да удължите живота си и да запазите здравето си за години напред

Цзу-сан-ли точка дълголетие

За целта можете да използвате обикновен битов електрически сешоар.

За да напипате биологичноактивната точка цзу-сан-ли, свийте крака в коляното и поставете върху него дланта си така, че центърът й да се намира над колянната чашка, при което четвъртият пръст на ръката докосва малката издадена костичка на крака. Под нея, в образувалата се ямка, се намира необходимата ви точка.

Показания: профилактика на простудни заболявания, заболявания на вътрешните органи и преди всичко на стомашно-чревния тракт, хипотония и хипертония, гастрит, повишаване на съпротивителните сили на организма към патогенните фактори, профилактика на стареенето на организма.

Противопоказания: всички видове онкология, язвена болест, бременност, инфекциозни заболявания в периода на разгара на болестта. На деца до 7-годишна възраст се изпълнява само масаж на точката.

Техниката на процедурите е различна.

I вариант – профилактичен

Включете сешоара, поставете го над точката така, че да усещате интензивна топлина, която обаче не преминава в болезнено парене. Задръжте го, докато не се появи леко зачервяване (хиперемия). Изпълнява се и на двата крака. Най-доброто време за това са първите десет дни на растяща Луна, от 7 до 9 сутринта (за всичките три варианта).

II вариант

За страдащи от хипертония 1-ва и 2-ра степен, гастрит с хиперсекреция. Техниката е същата, но над точката се изпълняват движения, напомнящи гладене с ютия, затова методът се нарича „ютиено цзю“. След процедурата трябва да се наблюдава изразена хиперемия (но не изгаряне).

III вариант

За лица, страдащи от хипотония, гастрит с понижена и нулева киселинност. Техниката е същата, но движенията над точката се изпълняват подобно на това, как птица кълве с клюн, затова методът се нарича „кълвящо цзю“. След процедурата кожата над точката трябва да е бледорозова, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: